Press "Enter" to skip to content

A poi kho taktak:Biden nih Donald Trump cu a tei cang hi.

Tulio NBC/Wall Street Journal national poll ah Biden nih Trump 14 points bakin a thlau cang caah tubantuk dirhmun hi an pahnih karah a um ballomi asi ti asi.

Pres. Trump cu a zualhma ngai caah oxygen an pek tiah nawl ngeitu le mithmutu hna nih ah chimmi cungah Trump a thin hungtuk i an bia an I let than ti asi.

A doctor pa zong nih a that khawh chung tha leikap in bia hi a chim i CDC guideline ning ah cun 10 days tal cu quarantine ngei ding asi ko mi cu nawl buar in ni 3 lawng khumh in White House leiah thial dingin an I tim hoi ti asi. Asi khawh chungin Trump tih ah bia dik hi an thuh ti asi.

President dam hi kan duhcio mi le kan thlacamnak cu asi, chim hi cu vun ngai deuh ve sehlaw mah himnak le mipi himnak zong hi tuak chih ve kho cang hram sehlaw a thattuk hnga.

Mifim pawl nih an chim mi cu Trump hi a sungh sual ahcun a thutdan hi a kal tal duh te lai lo i buainak fakpi a chuak te lai an ti, tuhi hman taktak dawh in a um ko cang,.

Thawngpang dang asi a tang hi:

CNF/A kan fa le hna hi bia tam pi an chim lo., asi nain Thim lai asi caah kaa hnihkhat te an chim pah ve tawn, LM sakhong ,Solomon nih tawi te an rak chim mah an chim mi ah cun-Aho party hmenh ah an dir nak an chim lo asi nain Miphun caah rian an ttuan nak le Chin miphun an dawt nak cu an chim.

Cu an chim mi ah cun a muru ah an langh ter tiah ka ruah mi cunCNF/A lawng lawng hi Miphun covo la tu le Federal hmuh nak ding caah are a thei mi kan si caah rak kan dir pi uh ti khi asi ko.

An chim mi hi ahmaan mi adik mi asi . Kan mi phun covo lak nak ding le Federal hmuh nak ding ah zei mawzat an ttuan cang, Cu caah aho hmenh nih an mah cuh kalh in bia chim le rian ttuan tim hna hlah usih. Respect hna usih law chawh kenh tim hna hlah usih.

Tang lei ah Pu suikhar bia chim mi tawi te ka chiah chih rak ruat law rel tthan tuah usih..
“Chin miphun le Chinram kan sersiam lai, kan dir lai, kan thanchoter lai tiah cun Chin muru, Chin tak a si a hau ko. Chin muru, Chin tak a simi buu lawnglawng nih a ser khawh lai. Cu bantuk buu lawng cu zumh tein kan dirpi ding a si ko”.

Mah ka zawn ah achim mi khi CNLD aai ah cun ai palh tuk lai, asi kho lo mi asi.Chin MuRu cu CNF/A hi asi,Chin tak asi mi- Chin taktak Buu lawng lawng !!
Mah bia hi bia pi pa asi tiah ka ruah, Chin taktak cu MuRu cu an mah hi an si, Kum 30 reng lo an ttuan cang, an ttuan mi hi Kawl ral kap thah le nawn a si lo. An tuan mi cu Chin state Federal le Chin miphun nih kan CoVo lak ding pei asi cu..

Mah bia le hla hi zei ruang ah dah an nawlh peng hnga? ti hi ka ruat tawn? CNLD slogans he ka compared tawn . Cu caah CNLD tu tan MP ai cuh mi pawl hi tlawm te cu kar hlei nan lam deuh ko rua.
Kan fa nau le nih Kum zei maw zat rawl ei lo ti ding lo in an ttuan lio mi hi nan nih niih 2020 November ah kan tuah dih lai tiah nan au pi tik ah hin an i sum kho ti lo in ka ruah, nan kal pi ning hi lam nan tlau ko e kan ti lengmang nak cu asi,

Chin mi kan si chin ram adaw mi cio kan si zei ruang ah dah CNLD kan duh lo ti cu afiang ko lai dah tiah ka ruah. Federal le kan miphun covo lak nak ding ah cun atu CNF/A btk in Center mi nung he NLD he kan ttuan tti i kan dir tti hnu lawng kawng ah chim rel nak lam kan nei lai. Kawl ral kap a fim zer tuk mi MiNAwngHlaan te hna cu atu nan kal pi ning hin cun tei khawh ding an si lo.

Sul le lam te aum ko e tiah kan au pi lengmang nak a si. BIBle ah Proverb ah aum mi cu Mi hrut he Bia i el nak cun Vom fa no nei he iton attha deuh tiah ati.
Cu caah CNLD party pawl nan kal pi ning hi lam asi lo sul asi lo, kan miphun Mipi leh lam na kan buai ter khin ko e buai nak men nan chuah pi ko e tiah kan au pi mi asi:: ZaSang cinzah nih attial mi kha ahman tuk mi asi,, TT peng ah MP kan i cuh , Bawi kan i cuh , hmun hma kan i cuh ti law law ko ulaw ati nak kha asi cu ta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *